(bardzo)Dobry Grześ Wa-wa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • martino
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 974

eroberto1, Hipolita,

Czekajcie cierpliwie Z tego co wiem Grzesiek jest mocno zajęty, ale na PW odpowiada. Cierpliwości
    Martino
    125 KM /272 Nm - to już było....
    teraz jest duży "+"
    dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
    -----------------------------------------------
    PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• G60Garret
      Drive
      S_OCP Member
      • 2008
      • 49

I ja się dołączam do grona zadowolonych klientów z usług DGW, autko już po przeglądzie no i do zobaczenia na następnym

Pozdrawiam
      Diesel Power i wszystko jasne

Komentarz

• slavi
        Rider
        • 2004
        • 422

Ktoś poda telefon do Grzegorza? Na żadne internetowe formy kontaktu nie odpowiada. (od 2tygodni)

Komentarz

• Hipolita
          Ambiente
          • 2010
          • 130

Zamieszczone przez slavi
          Ktoś poda telefon do Grzegorza? Na żadne internetowe formy kontaktu nie odpowiada. (od 2tygodni)
          podobno odpowiada tylko że ma roboty po uszy i pewnie się nie wyrabia, w końcu jest sezon przed wakacyjny
          ja też czekam na info od Grzesia jakieś 2 tyg ale podobno warto czekać 8)
          Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Hipolita
            podobno odpowiada tylko że ma roboty po uszy i pewnie się nie wyrabia, w końcu jest sezon przed wakacyjny
            nie wyrabia to mało powiedziane, terminy są tak odległe jak stąd do księżyca, w zeszłym tygodniu udało mi się umówić na 12 lipca

Zamieszczone przez Hipolita
            ale podobno warto czekać 8)
            nie ale tylko na pewno, jest to niezapomniane przeżycie, Grześ traktuje każe auto na warsztacie jak swojego rodzaju "kochankę" tu pogłaszcze tam postuka, popieści, gdzie indziej popuka no i dostajesz listę rzeczy do zrobienia o której nie wiedziałeś, oczywiście w między czasie odpowiadając na milion głupich pytań ignoranta motoryzacyjnego jakim ja jestem :szeroki_usmiech
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• DGW
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 2330

Dziś każdy powinien otrzymać ode mnie wiadomość.
              Niestety jestem tylko człowiekiem o skąpej wydajność i potrzebuję 5-6h snu. Przez ostatnie tygodnie przyjeżdżałem do domu i usypiałem przed kompem stąd brak odzewu z mojej strony. Dziś święto więc mam chwilę.
              Wiadomości wysłałem w formie spamu ops: wybaczcie ale za dużo tego aby na wszystkie odpisać dlatego czekam na kontakt jak w pw pisałem

Prośba
              Proszę nie pisać do mnie na e-mail ponieważ te wiadomości gubią się w powiadomieniach z forum i niestety nie bedę na nie odpisywał

Pozdrawiam i dziękuję za wytrwałość
              DGW
              NFPNorth-West
              2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
              WARSZTAT www.dsize.pl
              ->
              CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
              spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po wizycie, jak zawsze mistrzowskie wykonanie

Komentarz

• martino
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 974

Wczoraj zielona dostała przegląd u Grzesia....

No co tu dużo się rozpisywać......

Czapki z głów ....

Grzechu wielkie dzięki.....

No niestety karteczka z częściami do wymiany w bliskiej przyszłości też się pojawiła ale to było do przewidzenia..... :diabelski_usmiech
                  Martino
                  teraz jest duży "+"
                  dgw.esite.pl

Komentarz

• Hipolita
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 130

Zamieszczone przez martino
                    No co tu dużo się rozpisywać......

Czapki z głów ....
                    dokładnie nie ma oczym pisać to trzeba przeżyć
                    :szeroki_usmiech jak dla mnie to już jedyny doktor dla mojego szkodnika

Zamieszczone przez martino
                    No niestety karteczka z częściami do wymiany w bliskiej przyszłości też się pojawiła ale to było do przewidzenia..... :diabelski_usmiech
                    niestety taki urok samochodów :diabelski_usmiech

Pozdrowienia dla Grzesia i do następnego razu :szeroki_usmiech
                    Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

po ostatniej wizycie:

1. paździerz popsuty jak zwykle :zlosnik:
                      2. mechanik opryskliwy jak zawsze :zlosnik:

3. dzięki Grzechu i do następnego pewnie wcześniej niż myślimy , a trza przyznać, że w pewnych kwestiach wykonujemy projekty pionierskie..... :zlosnik:
                      >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• rqr
                        Classic
                        • 2008
                        • 12

Podpisuje się pod wszystkimi pochwałami dla Grześka. Byłem u niego ostatnio z moim "skarbem" i jestem pod dużym wrażeniem jego profesjonalizmu. Szczerze polecam.
                        RQR

Komentarz

• mikser
                          Classic
                          • 2011
                          • 5

Nie inaczej - przegląd wykonany, lista sporządzona. Wreszcie wiem na czym stoję (albo czym jeżdżę). To w kwestii profesjonalizmu i podejścia do tematu. Peany po wymianie umówionych elementów .
                          Wielkie pozdro dla DGW

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Jak jest z kontaktem do DGW? Puściłem mu PW, ale na razie nie odpisuje, robi to regularnie czy z paro dniowym opóźnieniem? Chce zrobić konkretny przegląd szkodnika, żeby wiedzieć na czym stoję, a bardziej czym jeżdżę

Komentarz

• martino
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 974

Zamieszczone przez natash
                              Jak jest z kontaktem do DGW? Puściłem mu PW, ale na razie nie odpisuje, robi to regularnie czy z paro dniowym opóźnieniem? Chce zrobić konkretny przegląd szkodnika, żeby wiedzieć na czym stoję, a bardziej czym jeżdżę
                              Bądź cierpliwy. Odpisze. Może być kilka dni poślizgu, ale odpisze
                              Martino
                              teraz jest duży "+"
                              dgw.esite.pl

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

Cofnąłem się w wątku o parę stron i właśnie doczytałem, że parę dni może być poślizgu, plusem jest że jest po sezonie wakacyjnym, ale minusem że przed zimowym

Czy ktoś bywał u Grzesia z innych miast niż Warszaw i okolicę, bo chcę zrobić konkretny przegląd?

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez natash
                                  Czy ktoś bywał u Grzesia z innych miast niż Warszaw i okolicę, bo chcę zrobić konkretny przegląd?
                                  chyba ktoś z Łodzi był bo miał dosyć lokalnych "fachowców"

Komentarz

• natash
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2599

Czyli będę kolejnym mam nadzieję, jak tylko DGW się odezwie. Taki fachowiec powinien być w pobliżu każdego miasta, a może jest również w mojej okolicy tylko o tym jeszcze nie wiem, fakt jest taki, że w planach wakacyjnych było i tak zwiedzanie Stolicy 8), teraz tylko okaże się na jak długo

Komentarz

• eroberto1
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 350

Ja byłem co prawda nie z Łodzi ale też spory kawałek, oczywiście warto, dostałem słynną karteczkę z zaleceniami które już zrealizowane, każda śrubka wypsikana różnymi siuwaksami :diabelski_usmiech wszystko dokładnie, no i rzeczy których w ASO sie nie da zrobić u DGW są możliwe do zrobienia, naprawy taniej niż w ASO i bez naciągania na nie potrzebne naprawy. Do ASO już nie planuje zaglądać.
                                      2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• DGW
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 2330

Na wstępie dziękuje za wszystkie wpisy

Po długim namyśle postanowiłem wprowadzić pewne zmiany organizacyjne.
                                        Wiadomo, krótki czas oczekiwania na naprawę, przegląd itd jest zarówno w Waszym interesie jak i w moim. Niestety od dłuższego czasu pojawiają się na forum niepoważni ludzie którzy traktują mój warsztat jak ASO??? Znaczy to że umawiają się na wizytę a następnie kontakt się urywa lub też nie potwierdzają terminu wizyty przez przykładowo tydzień (rekordzista nie odpisał od maja :evil: )
                                        Żeby usprawnić działanie i skrócić możliwie jak najbardziej czas oczekiwania wprowadzam następujące zmiany:
                                        1. nie potwierdzenie terminu wizyty przez okres dłuższy niż 2 dni wiąże się z anulowaniem terminu !!!
                                        2. nowi na forum oraz osoby chcące zrobić znacząco kosztowne naprawy mogą być proszeni o wpłacenie zaliczki na poczet części

od punktu 1 jest jeden wyjątek -> gdy ustalamy bezpośrednio z zainteresowanym inny termin potwierdzenia wizyty !

Na dziś to tyle
                                        Pozdr.
                                        DGW
                                        NFPNorth-West
                                        WARSZTAT www.dsize.pl
                                        ->

Komentarz

• sajmon21
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 6

Wydaje mi się, że kolega DGW zaczyna obrastać w piórka.
                                          Ja miałem wrażenie jakbym umawiał sie na audiencję.
                                          Przegląd (wymiana oleju i filtrów) moje części - 230zł za samą robociznę
                                          sam przegląd bez napraw - 150zł
                                          najbliższy termin za miesiąc w poniedziałek o 12.00
                                          Czy to atrakcja, pozostawiam bez odpowiedzi. Jakby cała moja energia skupiona była na samochodzie to pewnie bym rozważał, a tak szukam dalej ( taniej i krótszych terminów)

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

sajmon21, To nie panikuj jedz do ASO i bedziesz mial na drugi dzien
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Zamieszczone przez sajmon21
                                              dobrze napisałeś - wydaje Ci się. Znam Grześka krótko ale o nim powiedzieć że mu sodówka odbija to gruba przesada. Jako, że jestem kompletnym dyletantem mechanicznym właśnie DGW wyjaśnił mi z anielską cierpliwością wiele rzeczy i to bezinteresownie bo przecież mam benzynę i na mnie nie zarobi - jeszcze :wink:
                                              Druga kwestia, że nie ma co mu robić za adwokata - to jak pracuje broni się samo

Komentarz

• natash
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2599

Poza tym niekiedy należy się ludziom urlop, nawet jak pracują na swoim i na siebie

Komentarz

• DGW
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 2330

Ja miałem wrażenie jakbym umawiał sie na audiencję.
                                                  Przegląd (wymiana oleju i filtrów) moje części - 230zł za samą robociznę
                                                  sam przegląd bez napraw - 150zł
                                                  najbliższy termin za miesiąc w poniedziałek o 12.00
                                                  Czy to atrakcja, pozostawiam bez odpowiedzi. Jakby cała moja energia skupiona była na samochodzie to pewnie bym rozważał, a tak szukam dalej ( taniej i krótszych terminów)
                                                  Przede wszystkim dlatego właśnie wprowadzam zasadę nr.1 (w moim podpisie).
                                                  Wypadałoby odpisać jeśli ktoś coś proponuje ze znakiem zapytania na końcu zdania...

Każdy ceni swoją pracę na tyle ile uważa. Atrakcyjność oferty można ocenić po jej sprawdzeniu. Uważam że właśnie terminy mówią same za siebie...

Na szczęście są ludzie dla których auto znaczy więcej niż urządzenie do przemieszczania się i nie zadowala ich wizyta u pana "x" w stodole, Dla tych właśnie jest mój warsztat w którym na pierwszym miejscu jest jakość wykonania usługi
                                                  NFPNorth-West
                                                  WARSZTAT www.dsize.pl
                                                  ->

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

cytuję :
                                                    "sajmon21, To nie panikuj jedz do ASO i bedziesz mial na drugi dzien"

Strasznie przemądrzały jesteś kolego.
                                                    Takie mało merytoryczne sugestie zostaw dla siebie, albo na PW

pozdrawiam
                                                    Sajmon

Sluchaj, bo denerwuje mnie zalenie sie, ze to nie pasuje, to jest zle, to za drogie itd.

Prawda jest taka, ze dobre warsztaty maja oblozenie na kilka tygodni do przodu, bo jakby tak nie bylo, to by nie mieli pracy.

Od lat w mojej okolicy jest gosc co robi VW i u niego mozna sie zapisac na termin za 2-3 miesiace. Nagle wypadki czasem udaje mu sie gdzies wcisnac.

Tak samo, jak ktos stwierdza, ze jest za drogo (przykladowo wymiana IC 500zl w GVI), to niech kupi sobie zestaw kluczy, wezmie dzien wolny i grzebie - zepsuje raz, zepsuje drugi to albo sie nauczy, albo da sobie spokoj :idea:

P.S. Nie na PW, zeby inni "madrzy" wiedzieli o co chodzi w mechanice i skad biora sie takie, a nie inne ceny uslug, ktore mozna zaakceptowac, albo nie. To tak samo jak program jeden robi za 600 a drugi za 1600
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...